Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τις πτυχιακές εργασίες


Για τις πτυχιακές εργασίες

με επιβλέποντα τον  Γ. Δ. Παναγόπουλο



Επειδή παρατηρήθηκε το αδιανόητο φαινόμενο, φοιτητές εξαφανισμένοι για πάνω από ένα ακαδημαϊκό έτος, να εμφανίζονται αίφνης και να καταθέτουν κατά την εξεταστική περίοδο την πτυχιακή εργασία τους απαιτώντας την ταχύτατη παρουσίαση-υποστήριξή της (εντός ελαχίστων ημερών) και αδιαφορώντας για τον αναγκαίο χρόνο διόρθωσής της καθώς και για τις πραγματικές προτεραιότητες του επιβλέποντος Καθηγητή (π.χ. διόρθωση ήδη κατατεθειμένων εργασιών, διόρθωση γραπτών κ.ά.), ανακοινώνεται ότι:

α) Καμία εργασία δεν θα παρουσιάζεται μέσα σε περιόδο εξετάσεων (Φεβρουαρίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου), εάν δεν μου έχει κατατεθεί τουλάχιστον ΕΝΑ (1) ΜΗΝΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ της εξεταστικής περιόδου.

β) Ο φοιτητής οφείλει να αναμένει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα (20-30 ημέρες) την διόρθωση της εργασίας του. Τυχόν ανάρμοστη συμπεριφορά έναντι του επιβλέποντος με στόχο τον εξαναγκασμό του να "διορθώσει" την εργασία εν ριπή οφθαλμού θα εκλαμβάνεται ως λόγος ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.  

γ) Ο φοιτητής οφείλει να έχει λάβει υπό όψη του τους κανόνες της επιστημονικής εργογραφίας (τους οποίους διδάσκω λεπτομερώς εξ αρχής σε κάθε φοιτητή που αναλαμβάνει εργασία σε μένα), να υιοθετεί τις διορθώσεις του Καθηγητή που αφορούν το επιστημονικό αντικείμενο της εργασίας, αλλά και να φροντίζει την ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ της εργασίας του (ύφος, σημεία στίξης, σύνταξη, γραμματικοί κανόνες).

δ) Οφείλει να έχει γράψει ο ίδιος την εργασία και όχι να την έχει "αγοράσει" ή, με άλλο τρόπο, υποκλέψει.

   Η ανακοίνωση έχει γενικό χαρακτήρα· δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά περιέχει αυτονόητους, σε άλλα μήκη και πλάτη της γης, κανόνες ακαδημαϊκής εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου